Etter at jeg postet en kålsnacks på insta som fikk over 2 millioner avspillinger, skjønte jeg at kål er noe vi egentlig vil spise mer av! Jeg gjorde det om til en mettende middagsrett som ble sjuuuukt god. Sjeldent får man i seg så mye kål i én middag, en skikkelig sunn og bra norsk grønnsak! Siden vi kutter kålen i strimler passer den perfekt sammen med tagliatelle - og sausen passer så godt til kålen. Kos dere!
1 porsjon = middag til 1 person
- Brun kyllingen i en stekepanne ha den over i en form. Sett inn i ovnen på 200 °C mens du lager resten av retten, ca 20-25 minutter.
- Del kålen på langs og kutt den i 1 cm strimler.
- Ha kålen over i en stekepanne og stek med smør, salt og skrelte hvitløksfedd. Det er veldig viktig for smakens skyld at kålen blir brun i kantene, så ha litt tålmodighet når du steker.
- Kok opp vann i en romslig gryte, tilsett ca. 1/2 ss salt til kokevannet og tilsett tagliatelle. Kok etter anvisning på pakken til den har bittelitt tyggemotstand.
- Tilsett vann i stekepannen når kålen er blitt gyllenbrun, og la vannet koke bort. Dette mykner kålen.
- Tilsett fløte, soyasaus og pepper og riv over parmesan. Bland inn kokt tagliatelle til slutt.
- Fordel i to tallerkener og topp med stekt kylling.