Min virale kålpasta


Etter at jeg postet en kålsnacks på insta som fikk over 2 millioner avspillinger, skjønte jeg at kål er noe vi egentlig vil spise mer av! Jeg gjorde det om til en mettende middagsrett som ble sjuuuukt god. Sjeldent får man i seg så mye kål i én middag, en skikkelig sunn og bra norsk grønnsak! Siden vi kutter kålen i strimler passer den perfekt sammen med tagliatelle - og sausen passer så godt til kålen. Kos dere!




Ant. porsjoner

  • 1 stk kyllingfilet
  • 50 g tagliatelle
  • 0,3 stk spisskål (funker også med vanlig kål, men spisskål er deiligst)
  • 1 fedd hvitløk
  • 10 g meierismør
  • 1 klype salt
  • 0,15 dl vann
  • 0,25 dl kremfløte
  • 0,5 dl matfløte
  • 2 ss parmesan
  • 1 ss soyasaus

1 porsjon = middag til 1 person


  • kcal672
  • protein58 g
  • karbo40 g
  • fiber6 g
  • fett29 g

  1. Brun kyllingen i en stekepanne ha den over i en form. Sett inn i ovnen på 200 °C mens du lager resten av retten, ca 20-25 minutter.
  2. Del kålen på langs og kutt den i 1 cm strimler.
  3. Ha kålen over i en stekepanne og stek med smør, salt og skrelte hvitløksfedd. Det er veldig viktig for smakens skyld at kålen blir brun i kantene, så ha litt tålmodighet når du steker.
  4. Kok opp vann i en romslig gryte, tilsett ca. 1/2 ss salt til kokevannet og tilsett tagliatelle. Kok etter anvisning på pakken til den har bittelitt tyggemotstand.
  5. Tilsett vann i stekepannen når kålen er blitt gyllenbrun, og la vannet koke bort. Dette mykner kålen.
  6.  Tilsett fløte, soyasaus og pepper og riv over parmesan. Bland inn kokt tagliatelle til slutt.
  7. Fordel i to tallerkener og topp med stekt kylling.