Spinatpannekaker


Denne oppskriften var den første jeg delte på programmet mitt på Matkanalen, og de lager jeg fortsatt jevnlig!

Tenk at du kan få i deg næringsrik spinat helt uten at du merker det!! Disse pannekakene inneholder masse spinat, men smaken bærer ikke noe preg av det. De gir heller litt saftighet og en nydelig grønn farge til pannekakene. Spinat er full av kostfiber, A-vitaminet betakaroten, B-vitaminet folat, vitamin C, vitamin K og kalium. Alt dette bidrar til sunnere blodomløp, tarmflora, beinhelse og immunsystem, så denne supergrønnsaken bør vi absolutt spise mer av!


 


 



Ant. posjoner

  • 0,5 banan
  • 1 gode neve spinat
  • 1 ss Kesam/gresk yoghurt
  • 1 egg
  • 1,5 dl havregryn
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts vaniljeessens (eller vaniljesukker)
  • 0,1 dl vann

1 porsjon = til 1 person, gir ca 6-7 pannekaker. Gjerne doble for å ha nydelige pannekaker klare til lunsj eller frokost dagen etter!


Fremgangsmåte:

  1. Ha alt i en blender, putt gjerne oppi spinaten først slik at den ligger nederst når alt skal blendes.
  2. La røren svelle 5-10 minutter. Er røren veldig tykk kan du tilsette litt mer vann.
  3. Stek små pannekaker på middels varme i litt smør.
  4. Topp med det du ønsker! 

 


 


Tips! Jeg liker godt kombinasjonen av bær, Kesam og Sukrinsirup Gold, og det er en sunn og fin kombo til disse pannekakene som bidrar med ekstra protein og antioksidanter. Men en ting som smaker supergodt - putt noen skiver banan + litt smør på pannekakene før du snur dem, og la dem deretter ligge en stund i pannen - da får du «karamellisert» banan!




 


Kilde til næringsinnhold: Matvaretabellen.no

Kilder om spinat sine helsefordeler:

Roberts JL, Moreau R. Functional properties of spinach (Spinacia oleracea L.) phytochemicals and bioactives. Food Funct. 2016;7(8):3337-3353. doi:10.1039/c6fo00051g Jonvik KL, Nyakayiru J, Pinckaers PJ, et al.

Nitrate-rich vegetables increase plasma nitrate and nitrite concentrations and lower blood pressure in healthy adults. J Nutr. 2016;146(5):986-993. doi:10.3945/jn.116.229807

Panche AN, Diwan AD, Chandra SR. Flavonoids: An overview. J Nutr Sci. 2016;5:e47. doi:10.1017/jns.2016.41